Chokladtårta med hallon- och choklad tryffel
Tänkte visa lite hur jag gjorde chokladtårtan som jag bjöd på igår. Receptet hittade jag hos underbara Roy Fares! Jag gjorde den dock lite enklare en originalet men den blev god ändå. Grundreceptet är egentligen fyra lagar av kakan, men eftersom att jag gjorde två tårtor så gjorde jag två stycken med tre lager var istället för fyra.
Först och främst gjorde jag hallon- och chokladtryffeln redan dagen innan jag satt ihop tårtan, så att den skulle sätta sig ordentligt och bli en len och fast kräm.

Jag har kokat ihop choklad, socker, äggula, grädde och hallonpuré.
Här är den ganska lös fortfarande, men ett dygn senare så var den fast och fin.

Sen bakade jag bottnarna. Även de här gjorde jag dagen innan och plastade in och la in i kylen. Jag rekommenderar verkligen att dela upp smeten i flera olika springformar istället för att försöka dela den jämn och fin sen om man gräddat kakan i en och samma form.

Det var här jag ändrade lite. Originalet är en chokladsmörkräm, som man ska täcka tårtan med men jag använde mig av ren grädde, vilket jag tycker blev väldigt gott ändå. Om man spritsar ut en cirkel med grädden längs kanten så flyter inte fyllningen ut.

Sen fyller man cirkeln med tryffeln.

Fortsätt likadant med varje lager, men lägg inte någon tryffel höst upp.

Jag avslutade med ett lager grädde runt hela tårtan (det är då man egentligen har smörkräm) in i kylen en stund och den här gången dekorerade jag med hallon, blåbär och hackad Daim.
