Mini cupcakes med vitchoklad

Idag bakade jag några mini cupcakes för att vi skulle få besök. Jag älskar när man gör just mini bakverk och gärna olika sorter, då kan man smaka lite av allt!
 
Först och främst när man bakar cupcakes, eller muffins så är det väldigt bra att ha en muffinsplåt, då håller de formen så mycket bättre.
 
Recept:
(Till ca: 40 mini cupcakes, eller ca 12 vanliga)
Ugn: 200 *C
 
Smet:
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1/2 dl mjölk
50 g vit choklad
 
Frosting:
200g Philadelphiaost
700 g florsocker
8 msk rumsvarmt smör
(citronsaft)
(Vaniljpulver)
 
 
Börja med att sikta ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Hacka sedan chokladen i små bitar. Vispa smör och socker pösigt i en egen skål. Rör i äggen ett i taget och avsluta med mjölken.
Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd sedan i den hackade chokladen.
 
Fyll formarna med 2/3 smet. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min (vanlig storlek ca 15- 20 min). Ta ut och låt svalna.
 
Vispa med elvisp ihop Philadelphiaost, florsocker och smör till en mjuk smet. Blanda i lite citronsaft och vaniljpulver efter smak. (när jag gör frosting gör jag aldrig på exakta mått, jag vill att den hellre ska smaka lite mer från philadelphian än smöret, så man får smaka av lite då och då, vilket inte brukar göra så mycket) Ställ i kyl en kort stund. Spritsa sedan cupcaken med frostingen och toppa med lite fint strössel eller bär mm.
 
Lycka till!